Miody spadziowe nie powstają z pyłku kwiatów. Jego bazą jest spadź mszyc, którą pszczoły zagęszczają i przetwarzają w miód. Cechą charakterystyczną naszych miodów jest stanowczy smak z odcieniem żywicznym, ciemna barwa, znaczna gęstość i długi czas krystalizacji.
Jak każdy naturalny produkt pszczeli ma właściwości przeciwzapalne, bakteriobójcze. Wspomaga układ odpornościowy człowieka, układ trawienny i serce. Ma zbawienny wpływ na system nerwowy. Sprawdza się jako suplement w leczeniu anemii. Zalecany przy astmie.
Nasz doskonały miód z pyłku kwiatowego to źródło witamin: B, C, A, K. Zwłaszcza witamina B występuje tu w nieprzyzwoitych wręcz ilościach.
Miód jest także obfity w:
Proponujemy Państwu ekologiczne i naturalne leśne miody spadziowe jodłowe, które powstają w jednym z ostatnich czystych miejsc Polski - lasach bieszczadzkich.
Ta strona wykorzystuje pliki cookie zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Pliki te wykorzystywane są do gromadzenia statystyk odwiedzin naszej witryny. Kliknij tutaj aby przeczytać więcej.